V. 4 - Tema Brun - The girl with the broken smile


ISO 100 - f/1,8 - 1/50 - Modell: Hanna Å.Larsson

Redan söndag?! Helgen har bestått av att redigera bilder, se hockey, varit på stan & med kompisar. (För att inte nämna att jag gjorde väldigt goda varma mackor till lunch)
Imorgon är det 1 februari och då har jag varit nyttig i en hel månad, vilket var mitt nyårslöfte. Trodde dock aldrig att jag skulle klara det, men ja, det är helt galet hur fort tiden går.

((Redigerings Process: jag gjorde bilden svartvit och ändrade nivåer, kurvor & kontrasten för att få bakgrunden mörkare. Sedan arbetade jag med en lagermask för att få vissa delar i färg. Efter det använde jag ritplattan för att rita dit hår, ögonfransar, eyeliner, skuggor samt att byta färgen på läpparna som var för ljusa. Det sista jag gjorde var att lägga till ett filter som ökade skärpan i ögonen.))


V. 4 - Tema Brun - Taxar

 
(Alla mina bilder är tagna med en Nikon D3100 om jag inte skriver något annat.)

Idag är det äntligen fredag och jag bara ta det lugnt. Känner mig lite sjuk så ska passa på att vila upp mig. Hoppas att ni får en bra helg!
 
((Redigerings/foto Process: jag använde mig en kort slutartid eftersom hundarna rör sig väldigt fort. Det jag ville uppnå med bilderna var en mysig och hemtrevlig känsla. Därför är bilderna inte så "prefekta", utan mer vardagliga och spontana. När jag redigerade bilderna arbetade jag mycket med nivåer, kurvor & kontrast för att få rätt ljus. I den övre bilden ökade jag även den bruna färgen i Sveas, hundens, päls. Något som jag är lite missnöjd med i fotografierna är att de inte är så jättebruna, den gröna färgen tar över lite väl mycket.))
 
 
 

V. 4 - Tema Brun - Lanthandeln


Idag blir det en liten throwback (igeeen) till ett jättemysigt dag i början på december, då jag och min familj bestämde oss för att fika på Lanthandeln. Bjuder även på hur min fotot på min pappa såg ut innan redigering.

Obs: alla som inte har besökt lanthandeln måste göra det fortast möjligt för det är så extremt mysigt, dock så är det extra mysigt i jul-tider.

 
ISO 3200 - f/1,8 - 1/125

((Redigerings process: nivåer -> kurvor -> lyster (-> markerade pappa med magnetlassot-> nyans & mättnad, ändrade nyansen i koftan så att den blev brun, -> invertera effekten)

V. 3 - Tema Grönt - Ögonstenar


FÖRE // EFTER - REDIGERING


ISO 200 - f/1,8 - 1/1600 - (Fotograf Mamma) 

((Redigerings Process: här arbetade jag mycket med lagermasker och att spara markeringar för att sedan läsa in dom igen. Jag började med att markera ögonen med hjälp av magnetlassot, sedan sparade jag markeringen innan jag gjorde bilden svartvit men tack vare markeringen så kunde jag bevara ögonens färg genom att invertera effekten så att allt som inte var markerat blev svartvitt. Efter det läste jag in markeringen igen och ändrade ögonens färgbalans, nyans, mättnad och skärpan. Sen ritade jag dit lite skuggor i ansiktet och fyllde i ögonfransarna. Till sist ändrade jag bildens nyanser, kurvor och intensitet. Personligen tycker jag att bilden blev ganska bra. Jag är nöjd med ögonen men jag hade gärna tagit bilden ifrån en annan vinkel och med längre avstånd så att mer av håret kom med i bilden))

V. 3 - Tema Grönt - Afternoon tea

 
ISO 200 - f 1/8 - 1/60 - Modell: Hanna Å.Larsson

Hoppas att ni alla får en jättebra söndag, ikväll ska jag på bio (igen) men den här gången ska jag se "En man som heter Ove", och imorgon behöver jag inte fara till skolan, vilket känns skönt eftersom jag då får tid till att plugga! Kram.

((Redigerings Process: Jag började med att öppna upp de båda fotografierna för att sedan ändra deras nivåer och kurvor. Efter det så klippte jag ut delen av den ena bilden som jag ville plasera i muggen med hjälp av magnetlassot och snabbmaskläget. När jag gjort det markerade jag delen av Hanna som skulle vara i vattnet och klistrade in den i ett nytt lager som jag sedan ändrade opaciteten på. Tycker att bilden blev rolig, men det hade varit kul ifall det satt en tjej i den lilla koppen också så att det fortsatte i "all evighet"))

V. 3 - Tema Grönt - Växter

 
ISO 800 - f/1,8 - 1/10 

"I grow plants for many reasons: to please my eye or to please my soul, to challenge the elements or to challenge my patience, for novelty och fro nostalgia, but mostly for the joy in seeing them grow." - David Hobson

((Redigerings Process: Jag blev inte alls så nöjd med dessa bilder, men anledningen till att jag publicerade dem på bloggen iallafall är för att jag i framtiden ska kunna se hur jag har utvecklats och så att jag kan lära av mina misstag. Bilderna är överexponerade, vilket försökte att fixa till i photoshop men jag misslyckades eftersom jag inte tänkte på att bilderna ser annorlunda ut i ps och på bloggen. Skulle jag redigera bilderna igen skulle jag först och främst tänka på att inte ändra intensiteten så mycket, sedan skulle jag se till att ändra nivårerna och kurvorna på rätt sätt. Något som blev bättre när jag redigerade bilderna var att jag ändrade nyansen, mättnaden & färgbalansen, och där med ökade jag b.la. den gröna färgen i löven.))

V. 3 Tema Grönt - En till TB

 
ISO 100 - f/1,8 - 1/2000

Det här är den sista throwbacken på ett tag nu lovar, men längtar efter sommaren så mycket just nu.. Hoppas att ni har haft en bra dag!
 

((Redigerings Process: Eftersom jag använde mig av rätt inställningar när jag fotade dessa bilder behövde jag inte redigera dem så mycket. Men det jag gjorde var att ändra lite i nivåerna & kurvorna, samt att till viss del öka den gröna färgen i gräset med genom att ändra färgbalansen.))

V. 3 - Tema Grönt - TB första advent, skyltsöndag


ISO 3200 - f/1,8 - 1/2000

Varje år i Skellefteå den första advent är det "skyltsöndag" och då brukar olika skolklasser och andra organisationer stå och sälja knäck, kransar och en hel del annat. Jag var där med familjen i år och vi köpte bland annat kransen som ni kan se på bilden ovan^. 


((Redigerings Process: Jag ljusade upp bilderna lite grann genom att ändra blidens nivåer och kurvor. Efter det ökade jag lystret kraftigt för att sedan öka de gröna färgen i bilden genom att ändra färgbalansen. I den översta bilden ändrade jag dessutom färgen på en persons jacka från röd till grön eftersom den röda färgen tog över lite väl mycket. Det gjorde jag genom att snabbt markera jackan med magnetlassot för att sedan ändra nyansen. Jag är nöjd med bilderna i helhet men tycker att tonen i den nedersta bliden är lite för olik de andra 2 för att de ska passa bra ihop.))

V. 2 - Tema Blå - TB MALLORCA


ISO 100 - f/1,8 - 1/4000

Nu när det har kommit en hel del snö och skolan har börjat om så längtar jag tillbaka till varmare breddgrader. Dessa bilder är tagna i Mallorca 2014 och redigerade idag. Havet där hade en sååå fin färg!

((Redigerings Process: Jag redigerade iprincip bara nivåer och kurvor eftersom motivet redan var så vackert och hade en så fin färg naturligt.))
 

V. 2 - Tema Blå - Istappar

 
FÖRE:
 

ISO 3200 - f/1,8 - 1/125

IGÅR TOG JAG KÖRKORT!!

((Redigerings Process: Nivåer -> Kurvor - > Nyans/mättnad -> Klart. Det som jag är nöjd med i bilden är att jag personligen inte tycker att man direkt ser att istapparna sitter på en bil, sen gillar jag även den blå färgen som gör bilden en aning kallare.))

V. 2 - Tema Blå - Ljudvågor


Idag har jag först varit i skolan, (hade min första hela skoldag) och sen har jag bara suttit och lekt med ritplattan. Det färdiga resultatet är den stora bilden, alltså blåa ljudvågor. Min tanke med bilden var dock från början att jag skulle göra en bild som liknade den i mitten, men slutresultatet blev något helt annat.


V. 2 - Tema Blå - Växthuset


ISO 200 - f/1,8 - 1/50

V. 1 - Tema Lila - Minus 30 grader

 
ISO 200 - f/1,8 - 1/1600 

Tog en liten promenad med mamma igår, det var 30 minus grader ute så det blev en kort sväng.

V. 1 - Tema Lila - Självporträtt

 
ISO 400 - f/1,8 - 1/1250

Lekte lite med ritplattan nu på förmiddagen och så här blev det^. Nu ska jag fara och träna på friskis, haha lite kul att det är såå många nya där nu när det har blivit ett nytt år. Idag är det -20 grader utomhus så ikväll blir det nog att mysa med en serie.

V. 1 - Tema Lila - Vatten


ISO 3200 - f/1,8 - 1/320

Dessa bilder är tagna efter att vi sköljt av bilen inne i ett av "tvätta bilen själv"-rummen som finns på vissa mackar. Personligen tycker jag faktist att bilderna blev ganska bra. Vad tycker ni?

Idag ska jag gå ut på en prommenad i snön med en kompis för att förhoppningsvis inta lite D-vitamin innan jag fortsätter att plugga. Sen ikväll blir det nog att fara och träna för att sedan se ett (eller flera) avsnitt criminal mindes.

V. 53 - Tema Rosa - Vatten


ISO 3200 - f/1,8 - 1/80

Idag hade jag tänkt fota lite vattenbilder, och ja resultatet ser ni ovan^. Det blev inte jättelyckat eftersom det redan hade hunnit bli för mörkt utomhus, vilket i sin tur ledde till att jag tvungen att använda mig av ett högt ISO och en ganska lång slutartid. (Dock så blev färgerna i bilderna lite mer åt det lila hållet)


V. 53 - Tema Rosa - Himlen är oskyldigt blå

 
ISO 800 - f/1,8 - 1/800

Är det bara jag som tycker att himlen har varit ovanligt fin på senaste tiden?

Idag ska jag bara ta det lugnt, gå på en långpromenad och plugga lite inför mitt teoriprov (körkort) som jag har inom en snar framtid.


V. 53 - Tema Rosa - Gott nytt år


ISO 3200 - f/1,8 - 1/60

Gott nytt år, tänk att 2015 redan är slut och att det nu är 2016!? 
Igår (på nyårsafton) var jag med några kompisar och vi hade det jättemysigt med god mat, lekar, sällskapspel och fyrverkerier. Jag tror faktiskt inte att jag ska ha något nyårslöfte i år men sen har ju jag, som många andra, mål för saker jag vill göra/uppnå under årets gång.

Hoppas ni hade det bra igår!

Fyrverkeriet till höger är orginalbilden och den till vänster är efter redigering. Något som kan vara bra att tänka på när man ska fota saker som rör sig snabbt är att man ställer in skärpan på objektivet manuellt så att kameran inte måste fokusera så länge innan bilden tas. Jag råkade glömma bort att ändra ISO värdet på mina bilder så det är lite högre än nödvändigt. Beroende på hur lång slutartid man väljer att ha så kommer bilderna att se olika ut, men viktigast av allt när man fotar raketer är nog att ta många bilder!

Tips på en video man kan se innan man ska fota fyrverkerier:
http://fotoguide.nu/ta-bilder-av-fyrverkerier/
 
 
RSS 2.0